[Dolmen] Eerste werkdag zit er op!

Submitted by Anonymous (not verified) on Sat, 01/09/2007 - 08:42 | Posted in: RealDolmen





Velen weten het nog niet, maar ik ben gisteren aan de slag gegaan bij Dolmen. Ik heb het altijd een beetje stil gehouden dat ik bij Dolmen zou beginnen omdat ik natuurlijk die 2e zit had. Dolmen is een informaticadienstverlener die inmiddels reeds meer dan 20 jaar actief is in de Belgische markt. Ongeveer 850 medewerkers realiseren er heel wat projecten. Het was een unieke kans dat ik daar kon beginnen. Ik heb heel wat testen moeten doornemen, maar ik ben er dan toch eindelijk doorgeraakt. De enigste voorwaarde was: slagen in 2e zit! (wat gelukkig geen probleem is :-))



De dag verliep gisteren erg snel. Enorm veel informatie en papierwerk gekregen. Lectuur genoeg dus ... Ondertussen heb ik ook mijn bedrijfswagen gehad. Het is een (donker)blauwe (alhoewel soms ook paars :-D) Opel Corsa geworden met een 1.3 CDTI dieselmotor. Zeker niet slecht voor een eerste wagen ;-).



Ik kijk al uit naar volgende week. Dan begint mijn 6 maand opleiding waarin ik mij verder zal verdiepen in de wereld van Java. Ik heb altijd graag met Java gewerkt. Een groot stuk van mijn thesis is ook in Java geschreven. Maar wat ik tot nu weet van Java is erg gering. Het is de bedoeling heel wat bij te leren om zo mij klaar te stomen voor het échte werkleven.



Bedoeling is dat ik Java consultant word. Wat houdt dit in? Bedrijven hebben nood aan een bepaalde applicatie (bv een webapplicatie) en Dolmen zendt dan IT consultants naar die bedrijven om die projecten te realiseren. Ik zal dus nooit vastzitten in 1 bedrijf, wat ik echt wou. Ik wil graag met nieuwe bedrijven in contact komen en heel wat mensen leren kennen. Ik zal uiteraard ook in Dolmen zelf moeten programmeren.



Tot de volgende update!



ps: er zijn mensen die vragen hoe mijn auto er uit ziet => er volgen zeker nog pics, maar anders => www.opel.be ;-)

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.