[Lifetime] Miss Sports 3u kartrace, 4 everkarting, JPR Belgium

Submitted by Anonymous (not verified) on Sat, 13/10/2007 - 12:28 | Posted in: Lifetime






Naar jaarlijkse gewoonte organiseert 4everkarting de 3uurs Miss Sports. Ook dit jaar waren wij, Traxxis racing, van de partij.





Een maand lang hebben we ons voorbereid, dus de verwachtigen lagen erg hoog.

We waren met 2 teams. In team 1 reden Nicolas Vlemincx en ikzelf. In team 2 Sander De Baets, Stefan Verhofste en Mikail Zylias.



De chrono ging erg vlot voor team 1, Nicolas haalde de pole position. Nicolas heeft echter veel meer talent dan mezelf, dus ik vreesde ervoor om de eerste plaats te behouden.



De race zelf: Nicolas reed een 1e stint van 45 min. Daar moest hij even een plaatsje laten gaan voor B&M racing (Bart en Matthias, 3 en 4 op het wereldkampioenschap karten ... alsjeblieft!), maar Nicolas kon heel goed volgen. Ik denk zelfs dat hij sterker reed, maar het was niet simpel om ze in te halen.


Dan was het mijn beurt, terug een stint van 45 min. We zakten weg naar de 5e plaats :-( ... Mijn kartkunsten zijn betrekkelijk minder dan die van Nicolas :-D.

Na 1u30 race kwam ik binnen voor te tanken. Toen wist ik nog niet wat voor pech ons te wachten stond...



De kart was volgetankt en Nicolas nam over voor zijn laatste stint. Pakweg een kwartier later deed Nicolas teken dat er iets mis was. Enkele seconden later zag ik onze kart stilvallen halfweg het parcours. Gevolg => nieuwe kart en 2min en 18 seconden tijdsverlies. Als je 40 seconden per ronde rijdt, is het wel duidelijk dat we hier de wedstrijd al verloren hebben.



Nicolas reed vervolgens nog sterker en haalde echt scherpe ronde tijden. We reden 7e.



Dan was het aan mijn laatste stint. In de 180° bochten hoorde ik precies iets rammelen, achteraan de kart. Na 3 ronden gereutel verloor ik de aandrijving op de achteras. Gas geven ging, de motor ging ook, maar de wielen niet meer :-( ... Ik kon nog net de pit inbollen en een andere kart vragen. 2 min en 38 seconden tijd verloren en 12e plaats.



Ik was erg gefrustreerd omdat dit nieuwe karts waren, maar heb toch nog alles gegeven. Ik haalde in mijn laatste stint nog een toptijd van 40.989 en kon nog net de kart op plaats 11 voorbijrijden en zo op een 11e plaats eindigen.



Traxxis 2 eindigde op een 15e plaats.



Conclusie: enorm veel plezier gehad, maar we konden beter als de karts niet zouden gefaald hebben. Een top 5 zat er zeker in.



Op http://album.jochus.be kan je enkele foto's vinden die Dirk Vlemincx, de papa van Nicolas, genomen heeft. Wil je deze foto's verder gebruiken, vraag je best eerst toestemming aan Dirk (zie http://www.vlemincx.be)!



Veel kijkplezier!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.