[Movies] 21

Submitted by Anonymous (not verified) on Sun, 18/05/2008 - 11:14 | Posted in: Movies

Brit Jim Sturgess is Ben Campbell, een sullige, maar briljante MIT-student die hengelt naar een prestigieuze beurs voor Harvard. Wanneer hij indruk maakt tijdens een les statistiek, nodigt professor Mickey Rosa (Kevin Spacey) hem uit om deel uit te maken van een team bollebozen dat elk weekend naar Las Vegas trekt om grof geld te verdienen met het tellen van kaarten bij blackjack. Jim aarzelt, maar beseft dat hij het geld kan gebruiken om zijn toegang tot Harvard te verzekeren. En zo maakt hij misschien ook een kans bij teamlid Jill (Kate Bosworth), een lekker ding waar hij een oogje op heeft. Een nieuwe, neonverlichte wereld gaat open voor Jim en samen met zijn rekenwondercollega's beleeft hij de tijd van zijn leven. Maar wanneer een veiligheidsagent van de oude stempel (Laurence Fishburne) de operatie van de studenten in de smiezen krijgt en Jim het succes naar het hoofd laat stijgen, dreigt het leventje in de fast lane in duigen te vallen.
Vrijdagavond zijn Mieke en ik naar deze film geweest in Kinepolis Brugge. We hebben onze tickets thuis via de Flex applicatie besteld (en dus ook plaatsen gekozen) en we waren super snel in de zaal, zonder ergens te moeten wachten. Ik was aangenaam verrast en vond dit best wel een goede film! Zeer goed verhaal (based on true story btw), en spanning die goed opbouwt. Het einde was ook "af".In het naar huis rijden kon ik maar het idee van blackjack's kaarten te "voorspellen" niet loslaten. Alles rust hier op pure wiskunde en ik was echter zeer benieuwd of dit echt kon en ben op Google beginnen zoeken. Je kan dus inderdaad perfect tellen en bijna met bijna 100% zeker zeggen welke kaarten de bank heeft.Geloof je me niet? Dan kan je hier de eenvoudigste vorm van het geheim zien:


Als je wat zoekt op Google kom je op heel wat uitgebreide technieken.Tellen is echter verboden in casino's omdat het een te groot verlies maakt. Momenteel zijn er biometrische programma's die het gezicht analyseren en kunnen vertellen of je aan het tellen bent of niet. Tellers worden zonder pardon buiten geflikkerd.Conclusie: heel goede film met sterk verhaal en goede acteurs, al ben ik wat teleurgesteld van Kate Bosworth:Ik vond ze stukken beter in Blue Crush. Maar toch zeker een 7/10 voor deze film!


Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.